Besto teoriprøven - etter 950 forsøk

Den sør-koreanske kvinnen Cha Sa-soon har vært skuffet 949 ganger. Men på det 950. forsøket kunne hun endelig smile.

Cha Sa-soon har en ståpåvilje utenom det vanlige. På nesten daglig basis siden april 2005 har den tålmodige kvinnen tatt skriftlig eksamen for å få førerkort.

Testen krever 60 prosent korrekte svar for å bestå, men Cha har alltid havnet mellom 30 og 50 prosent, skriver Sky News. Nå har hun ifølge en talsmann for trafikkpolitiet bestått testen med akkurat 60 prosent.

Dyr hverdagsaktivitet Hver gang hun har tatt testen har hun måttet betale 600 won (26 kr). Ganger du det med 950 forsøk, viser det seg at hun har betalt over fem millioner won (25 086 kr) til sammen.

Den 68 år gamle kvinnen driver til daglig en dør-til-dør-business, noe som med en bil ville vært langt enklere. Det har vært hennes store motivasjon for å få førerkort.

Men førerkort-dramaet er ikke over. Cha kan nemlig ikke sette seg i førersetet helt ennå. Først må hun bestå den siste, avgjørende kjøretesten, før hun får førerkortet.

Godt kjent Bestemoren har blitt et kjent fjes hos uteksamineringskontoret i byen Jeonju. I februar i år, etter at Cha hadde feilet i sitt 771. forsøk, sa trafikkpolitimann

Jung-seok: «Jeg blir lei meg hver gang jeg ser Cha ikke lykkes. Når hun endelig klarer det skal jeg lage førerbeviset til henne selv, og gi det til henne.»

Kilde: www.vg.no